Nieuwe subsidie voor particuliere woningeigenaren!

Bent u woningeigenaar en heeft u voor uw woning minimaal 2 energiebesparende (isolerende) maatregelen uitgevoerd? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner aan. Dit doet u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Wilt u weten welke energiebesparende maatregelen voor uw woning het beste resultaat en rendement geven? Vraag dan eerst een maatwerkadviesrapport bij ons aan. Ook hiervoor kunt u €150,- subsidie krijgen.
Lees meer...

Banken sturen actief op verduurzaming vastgoed

Via voordelige leningen wil ABN Amro zakelijke en particuliere klanten aanzetten hun vastgoed te verduurzamen tot energielabel A in 2030. Daarmee gaat de bank een stap verder dan eerdere initiatieven van banken en hypotheekverstrekkers.

ABN Amro  financiert ruim 10% van het totaal aantal vierkante meters van de gebouwde omgeving in Nederland. Dat komt neer op een totaalbedrag van €185 miljard euro aan uitstaande leningen voor woningen en gebouwen.

De CO2 uitstoot van al die door de bank gefinancierde gebouwen bedraagt circa 6 megaton per jaar. Door het verduurzamen van woningen en kantoren kan dat volgens de bank worden teruggebracht naar zo’n 4 metgaton CO2 vanaf 2030.  De reductie van 2 megaton per jaar staat gelijk aan de uitstoot van bijna 800.000 personenauto’s per jaar.

Zakelijke klanten wil de bank aanzetten tot verduurzaming van hun vastgoed door  middel van een online tool en persoonlijke adviezen. Wanneer zij hun gebouwen verduurzamen financiert de bank de investering voor 100%.

Particuliere klanten krijgen inzicht in de mogelijkheden en voordelen van verduurzaming van hun woning door de recent geïntroduceerde Energie Bespaarcheck. Ook kunnen ze persoonlijk advies daarover krijgen. Daarnaast komen ze in bepaalde situaties in aanmerking voor 0,2% korting op de hypotheekrente en verzorgt de bank de financiering. De bank wil komende jaren ook nieuwe initiatieven op dit vlak ontwikkelen.

De eigen panden van de bank zijn inmiddels bijna allemaal (89%) opgewaardeerd naar energielabel A. In 2023 wil de bank dat al haar panden, ook die ze huurt van derden, beschikken over energielabel A.

Directeur Kees van Dijkhuizen van ABN Amro meldt in een verklaring: “Klimaatverandering is één van de grootste uitdagingen waar Nederland voor staat. ABN Amro is groot in het financieren van gebouwen en woningen. Als we die samen met onze klanten verduurzamen kunnen we veel impact maken.”

Bron: www.cobouw.nl

 

Lees meer...

Energieverplichting kantoren

Utiliteitsgebouwen met een kantoorfunctie moeten verplicht energiezuiniger gemaakt worden. Vanaf 1 januari 2023 geldt energielabel-C als minimumeis. Voor de gebouwde omgeving bestaat de wens dat alle gebouwen in 2050 energieneutraal zijn. Dit Europese streven is overgenomen in het Energieakkoord. Daarnaast is de ambitie geformuleerd dat gebouwen in 2030 minstens een energielabel klasse A hebben. Energie efficiëntie is het sleutelwoord en om energiebesparing te bespoedigen, is eind 2016 door minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst bepaald dat in 2030 alle kantoorgebouwen over energielabel C moeten beschikken.

Lees meer...

Waardestijging door verduurzamen

Het woningwaarderingstelsel (WWS) kent sinds 2011 punten toe aan de energielabels van woningen. Dat biedt beleggers kansen tot waardecreatie door verduurzaming van huurwoningen binnen de portefeuille. Punten voor onder andere de ligging, de grootte en de kwaliteit kent het woningwaarderingstelsel al geruime tijd toe. Sinds 2011 komen daar ook punten bij voor het energielabel.

Lees meer...