Energieadvies Vereniging van Eigenaren te Eindhoven

Energieadvies Vereniging van Eigenaren te Eindhoven

Deze VvE (Vereniging van Eigenaren) in Eindhoven, bestaande uit 74 wooneenheden in een appartementencomplex, is geadviseerd een gedeelte van de geplande verduurzaming te financieren middels de beschikbare subsidie van vereniging eigen huis. In dit geval gaat het om spouwmuurisolatie en nieuwe kozijnen met HR++ beglazing. De centrale installatie (warm tapwater en verwarming) in het complex is ook deels aan vervanging toe. Daarvoor is geadviseerd gebruik te maken van de energiebesparingslening.

Om deze lening aan te kunnen vragen is een energierapport noodzakelijk. In dit rapport staat de huidige energetische staat van het complex, welke verbetermaatregelen er mogelijk zijn inclusief bijbehorende investering en terugverdientijden. Naast het aanleveren van dit rapport hebben wij deze VvE geadviseerd over type isolatieoplossingen en de offertes gespiegeld van de installateurs.

Energieadvies is ook gesubsidieerd
Ook voor het advies om te bepalen welke energiebesparende maatregelen het meest geschikt zijn, bestaat een subsidie. De zogenoemde ‘Energieadvies en procesbegeleiding‘ is er speciaal voor VvE’s. De subsidie bedraagt 75% van de factuur (inclusief btw), tot een maximum (€ 2.000,-).